Baklava Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
5 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 kahve fincanı yoğurt
4,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 paket kremşanti (Krema soğuyunca)
Üst katman için;
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 su bardağı pirinç antep fıstık
4 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı tereyağ
Baklava Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremasını pişirelim.
Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
Koyulaşınca altını kapatalım.
Krema tam soğuyunca şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
Kek için yumurtanın sarısı ile beyazını ayıralım.
Beyazına şekerin yarısını ekleyip 25 dakika kadar çırpalım.
Daha sonra sarısına kalan şekeri ekleyip onu çırpalım sırası ile kalan malzemeleri yumurtanın sarısı olan kısma ekleyelim.
En son sarısı ile olan karışımla yumurtanın beyazını buluşturalım.
Bir spatula yardımı ile homojen hale gelene kadar karıştıralım.
Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim.
175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Üst katman için tavaya tereyağı alalım.
Daha sonra krema, bal, fındık ve fıstığı ekleyelim.
3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Fırından çıkardığımız keki ikiye keselim süt ile ıslayalım.
Ortasına kremayı dökelim.
Üst katı de üzerine bırakalım ve fıstıklı sosumuzu heryere eşit gelecek şekilde sürelim.Anlatmasının meşakkatli olmasına bakmayın yapması kolay. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun .
Baklava Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 kahve fincanı yoğurt
4,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 paket kremşanti (Krema soğuyunca)
Üst katman için;
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 su bardağı pirinç antep fıstık
4 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı tereyağ
Baklava Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremasını pişirelim.
Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
Koyulaşınca altını kapatalım.
Krema tam soğuyunca şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
Kek için yumurtanın sarısı ile beyazını ayıralım.
Beyazına şekerin yarısını ekleyip 25 dakika kadar çırpalım.
Daha sonra sarısına kalan şekeri ekleyip onu çırpalım sırası ile kalan malzemeleri yumurtanın sarısı olan kısma ekleyelim.
En son sarısı ile olan karışımla yumurtanın beyazını buluşturalım.
Bir spatula yardımı ile homojen hale gelene kadar karıştıralım.
Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim.
175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Üst katman için tavaya tereyağı alalım.
Daha sonra krema, bal, fındık ve fıstığı ekleyelim.
3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Fırından çıkardığımız keki ikiye keselim süt ile ıslayalım.
Ortasına kremayı dökelim.
Üst katı de üzerine bırakalım ve fıstıklı sosumuzu heryere eşit gelecek şekilde sürelim.Anlatmasının meşakkatli olmasına bakmayın yapması kolay. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun .
Baklava Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı