Baklava Şerbetli (İrmikli Unlu Sıkma Helva) Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Baklava Şerbetli (İrmikli Unlu Sıkma Helva) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel ocağa şerbetini koyup kaynatalım.
Biraz katılaşmaya başlayınca ocaktan alalım.
Şerbet kaynarken helvayı kavuruyoruz.
Tavaya tereyağı ve sıvı yağ döküyoruz.
Un ve irmiği koyup orta ateşte karıştırarak kavuralım.
Altın rengini alınca kaynayan katılaşan şerbeti helvaya yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
Süratli bir formda şerbeti helvaya yedirelim.
Kıvam alınca elimizi ıslatarak kaşıkla alıp çiğ köfte sıkar üzere sıkalım.
Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Baklava Şerbetli (İrmikli Unlu Sıkma Helva) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel ocağa şerbetini koyup kaynatalım.
Biraz katılaşmaya başlayınca ocaktan alalım.
Şerbet kaynarken helvayı kavuruyoruz.
Tavaya tereyağı ve sıvı yağ döküyoruz.
Un ve irmiği koyup orta ateşte karıştırarak kavuralım.
Altın rengini alınca kaynayan katılaşan şerbeti helvaya yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
Süratli bir formda şerbeti helvaya yedirelim.
Kıvam alınca elimizi ıslatarak kaşıkla alıp çiğ köfte sıkar üzere sıkalım.
Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.