Baklava tarifi
Baklava nasıl yapılır
Baklava yapılışı
Oktay usta Baklava tarifi
Baklava tarifiRamazan Bayramı Baklava Tarifi
imagesbaklavatarifiramazanbayramibaklavatarifi5ad42733bd9f0
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı sut Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
2 paket margarin
Şerbet icin
2 kilo şeker 2kilo su Yarım limon
Hazırlanışı
Tum malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parcaya bolelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık buyukluğunde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile acalım Bir cay tabağı buyukluğunde 10 taneyi ust uste koyalım Acılmış nışastası bol olsun Sonra buyuk acalım Tepsiye koyalım ve uzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Uzerine erimiş 2 adet margarini dokelim ve fırına surelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını acmadan pişirelim Sonra uzerine gazete koyalım 15 saatte duşuk ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının uzerıne dokelim 4 saat sonra tatlımız tadını cekecek yenebilecek kıvama gelecektir
Afiyet olsun
alıntı
Baklava nasıl yapılır
Baklava yapılışı
Oktay usta Baklava tarifi
Baklava tarifiRamazan Bayramı Baklava Tarifi
imagesbaklavatarifiramazanbayramibaklavatarifi5ad42733bd9f0
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı sut Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
2 paket margarin
Şerbet icin
2 kilo şeker 2kilo su Yarım limon
Hazırlanışı
Tum malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parcaya bolelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık buyukluğunde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile acalım Bir cay tabağı buyukluğunde 10 taneyi ust uste koyalım Acılmış nışastası bol olsun Sonra buyuk acalım Tepsiye koyalım ve uzerine ceviz serpelim Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim Uzerine erimiş 2 adet margarini dokelim ve fırına surelim Yaklaşık 40 45 dakika fırını acmadan pişirelim Sonra uzerine gazete koyalım 15 saatte duşuk ayarda pişirelim Sonra şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının uzerıne dokelim 4 saat sonra tatlımız tadını cekecek yenebilecek kıvama gelecektir
Afiyet olsun
alıntı