Baklava Yufkasından Kıymalı Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;
500g dana kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz karabiber
Maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Biraz tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için;
Kalan sos
Susam ve çörek otu

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım.
Bunun için kıymayı tavamıza alalım ve yağ eklemeden kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğanı ekleyelim ve kavuralım.
Tuz, karabiber ekleyelim karıştıralım.
En son olarak ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve kıyma harcımızı soğumaya bırakalım.
Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kaba tüm materyaller ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Maden suyu ekleyince biraz köpürüyor taşabilir o yüzden geniş bir kap alın sahiden.
Sosumuzda hazırsa başlayalım. Tezgaha birinci baklavalık yufkamızı alalım.
Üzerine ikinciyi serelim ve sosumuzdan fırça yardımıyla sürelim.
Daha sonra bir yufka daha serelim ve tekrar sosumuzdan sürelim.
4. Yufkamızı da serelim sos sürelim yufkanın daha ince olan tarafına kıymalı harcımızdan uzunlamasına koyalım.
Yufkalarımızı biraz bastırarak sıkı biçimde rulo haline getirelim ve birinci ruloyu fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döşeyelim.
Bu biçimde tüm yufkaları bitirelim.
Ruloları yan yana dizelim.
Rulolar bitince üzerine de kalan sostan sürelim.
Fotoğraflardaki üzere keselim küçük rulolar haline getirelim.
Üzerine susam yada çörek otu serpelim ve evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızartalım.
Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek. Tabiki peynir yada patateslede olur.

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt