Son konular

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
30 tane baklavalık yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
İçine:
Peynir yada kıyma

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Her biri 6 kat olan 5 tane rulo yapıyoruz.
Bir borcam için:Öncelikle sütü sodayı ve sıvı yağı karıştıralım.
Birinci yufkayı tezgahın üzerine serelim, onun üzerine karışım sürmeyeceğiz daha sonra ikinci yufkayı serelim ,üzerine sostan sürelim .
Bu uygulamayı 5. Yufkaya gelene kadar yapalım ,en son 6. Yufkayı da serip içine iç harcımızdan koyarak rulo yapalım.
Bu süreci 5 adet rulo yaparak devam edelim.
Daha sonra yaptığımız ruloları borcama dizip bıçakla keselim.
Kalan sosun içine tereyağ eritip karıştıralım.
Sosu böreğimizin üzerine dökelim gezdirerek hepsini.
En az 1 /2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet olsun.

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt