Son konular

Baklava

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon
2 çimdik tuz
Açmak için
2 yada 3 paket nişasta
Şerbeti için
6.5 su bardağı şeker
7 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için
250 gram margarin yada tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
4- 5 damla limon

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iki yumurtayı ,sütü, sıvı yağı, tuzu, limon sıkıp güzelce karıştırıyoruz. Sonra azar azar unu ek ediyoruz, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Elde ettiğimiz hamuru dörde bölüyoruz dörde bölünmüş kesimleri kendi ortalarında 15’e bölüyoruz .
Nişastaladığımız tepsiye diziyoruz .
Sonra küçük küçük açıp ortalarına nişastalayıp 15 kat diziyoruz.
15 kat tamamlanınca hamuru büyütüyoruz böylece birinci katımız tamamlanmış oluyor.
Tepsiye koyuyoruz halini düzeltiyoruz fazlalığı varsa kesiyoruz.
Tekrar birebir süreci yaptıktan sonra ortadaki cevizini koyuyoruz formda görüldüğü üzere.
Sonra 15- 15 olmak üzere iki kat daha yapıyoruz, böylelikle baklavamızı açmayı bitirmiş oluyoruz.
Bu sırada bir tavaya bir paket margarini eritmek için ocağa alıyoruz ,burada ben yarım çay bardağına yakın sıvı yağ da ekledim .
Baklavaları öncelikle dilimliyoruz.
Dilimlenen baklavanın üzerine erittiğimiz margarini eşit bir halde kaşık yada kepçe yardımıyla hiç kuru yer kalmayacak biçimde yağlıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına baklavamızı atıyoruz .
İlk evvel kabarıp istenilen kızarıklığa gelene kadar 180°’de pişiriyoruz.
İstediğimiz kızarıklığa gelince dereceyi 140’a düşürüyoruz.
Bu halde 1 -1. 5 saat daha pişiriyoruz .
Baklavamız pişerken şerbetimizi de koyuyoruz .
Şerbet kıvama gelince ikisinide sıcakken şerbeti gezdirerek üzerine döküyoruz.
Şerbetini çekince servise hazır afiyet olsun….
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt