Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hazır baklavalık yufka
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
250 gr ceviz
200 gr tereyağı (Margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetimiz için; şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım ve ocağın üzerine koyalım.
Kaynamaya yakın 2-3 damla limon damlatalım ve 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını ocakta eritelim. Eriyen tereyağının içine sıvı yağ koyalım ve kenara alalım.
Fırın tepsimizi bu yağla yağlayalım ve 4 tane yufkamızı serelim.
Hazırladığımız yağdan üzerine fırçayla dökelim ve 2 şer tane yufkayla devam edelim yağlaya yağlaya serelim.
Yufkanın yarısına geldi mi cevizimizi ortasına serpelim ve tekrar yufkaları 2 şer tane serelim ve yağlayalım.
Son katımızı da serelim ve bıçakla keselim, üzerine yağımızı dökelim.
190 derece önceden ısıtılmış fırına atalım ve üzeri altı kızarana kadar pişirelim.
Çıkardıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hazır baklavalık yufka
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
250 gr ceviz
200 gr tereyağı (Margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetimiz için; şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım ve ocağın üzerine koyalım.
Kaynamaya yakın 2-3 damla limon damlatalım ve 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını ocakta eritelim. Eriyen tereyağının içine sıvı yağ koyalım ve kenara alalım.
Fırın tepsimizi bu yağla yağlayalım ve 4 tane yufkamızı serelim.
Hazırladığımız yağdan üzerine fırçayla dökelim ve 2 şer tane yufkayla devam edelim yağlaya yağlaya serelim.
Yufkanın yarısına geldi mi cevizimizi ortasına serpelim ve tekrar yufkaları 2 şer tane serelim ve yağlayalım.
Son katımızı da serelim ve bıçakla keselim, üzerine yağımızı dökelim.
190 derece önceden ısıtılmış fırına atalım ve üzeri altı kızarana kadar pişirelim.
Çıkardıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı