Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklavalık yufka
İçi için isteğe nazaran peynir, patates
Ortası İçin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı karbonat ya da 1 çay bardağı soda
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Ortası için hazırladığımız karışımdan bir yemek kaşığı
Susam
Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci yufkamızı tezgaha koyup ortasına sürmek için hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Birebir süreci 6 adet yufka olana kadar tekrarlıyoruz.
6. yufkamızın üzerine karışımdan sürmeden iç harcımızdan yalnızca bir kenarına olacak halde koyuyoruz ve rulo halinde sarıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
Yufkalar bitene kadar tıpkı süreci devam ediyoruz. Üstlerine hazırladığımız karışımı sürerek, üstüne susam serpiyoruz.
180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.
1 paket baklavalık yufka
İçi için isteğe nazaran peynir, patates
Ortası İçin
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı karbonat ya da 1 çay bardağı soda
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Ortası için hazırladığımız karışımdan bir yemek kaşığı
Susam
Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci yufkamızı tezgaha koyup ortasına sürmek için hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Birebir süreci 6 adet yufka olana kadar tekrarlıyoruz.
6. yufkamızın üzerine karışımdan sürmeden iç harcımızdan yalnızca bir kenarına olacak halde koyuyoruz ve rulo halinde sarıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
Yufkalar bitene kadar tıpkı süreci devam ediyoruz. Üstlerine hazırladığımız karışımı sürerek, üstüne susam serpiyoruz.
180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.