Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
15 adet baklava yufkası
4 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Arasına;
Toz şeker
Sosu için;
150 gram tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri

Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.
Ardından uygun bir tencere ya da tavaya elma rendesi, şeker, tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ceviz ilave edip biraz daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Harcımız soğurken bizde sosunu hazırlayalım.
Bunun için uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sıvı yağ ile karıştırılır.
Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir. Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
Kesilen rulolara kalan yağdan sürülür.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Ilıyınca pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet olsun. Ben malzemeleri bol tuttum dilerseniz sizde arttırabilirsiniz.

Not: bu tarife bayılıcaksınız elmalı kurabiye hamuruyla uğraşmaya gerek yok hem basit hem lezzetli.

Baklavalık Yufkadan Elmalı Çıtır Rulolar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt