Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
20 adet baklavalı yufka
1 su bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş)
50 gram tereyağ
Arası için muhallebi;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
2.3 damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yufkalarımızı 5 erli 5 erli üst üste koyuyoruz.
Aralarına sıvı yağ gezdirelim .
Muhallebi için süt ,şeker, irmik karıştırıp koyulaşıncaya kadar karıştıralım.Topaklanmaması için.
Kaynadıktan sonra soğutalım .
Yufkalarımızı kare şeklinde kesiyoruz .
Arasına muhallebi ve ceviz koyuyoruz.
Üçgen şeklinde kapatıyoruz.
Birbirinin uç kısımları alt alta gelecek şekilde açılmaması için diziyoruz.
Yağlanmış tepsiye daha sonra tereyağı eritip üzerine gezdiriyoruz .
190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbet için şeker suyu ocağa alalım, kaynayıp şerbet kıvamına gelince limon suyu ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan tatlımız ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökelim afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 adet baklavalı yufka
1 su bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş)
50 gram tereyağ
Arası için muhallebi;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
2.3 damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yufkalarımızı 5 erli 5 erli üst üste koyuyoruz.
Aralarına sıvı yağ gezdirelim .
Muhallebi için süt ,şeker, irmik karıştırıp koyulaşıncaya kadar karıştıralım.Topaklanmaması için.
Kaynadıktan sonra soğutalım .
Yufkalarımızı kare şeklinde kesiyoruz .
Arasına muhallebi ve ceviz koyuyoruz.
Üçgen şeklinde kapatıyoruz.
Birbirinin uç kısımları alt alta gelecek şekilde açılmaması için diziyoruz.
Yağlanmış tepsiye daha sonra tereyağı eritip üzerine gezdiriyoruz .
190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbet için şeker suyu ocağa alalım, kaynayıp şerbet kıvamına gelince limon suyu ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan tatlımız ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökelim afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı