Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Börek içi için;
2 adet büyük boy pırasa
2 havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Böreğin üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hazırlanan sos
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Börek içi için;
2 adet büyük boy pırasa
2 havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Böreğin üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hazırlanan sos
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı