Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik
1 paket kuş üzümü
1 paket çam fıstığı
1 paket baklavalık yufka
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
Kıymayı atıp onu da hoş kavuralım baharatlarını ek edip kavuralım kuş üzümü ve fısdığıda ekleyip birazcık daha kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Sosu için tavaya 1 yemek kaşığı yağı koyup eritelim.
Üzerine sütü ekleyip ocakdan alalım ve birazcık soğumasını bekleyelim.
Yufkayı 2 kat tezgaha açalım.
Üzerine sosdan döküp her yerine sürelim. Tekrar üzerine 2 yufka daha koyup sosdan sürelim ve uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım.
Yağlı kayıt serili tepsiye yerleştirelim.
Kalan sosu da üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
pişen böreği hafif ılıyınca kesip servis edelim. Afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik
1 paket kuş üzümü
1 paket çam fıstığı
1 paket baklavalık yufka
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
Kıymayı atıp onu da hoş kavuralım baharatlarını ek edip kavuralım kuş üzümü ve fısdığıda ekleyip birazcık daha kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Sosu için tavaya 1 yemek kaşığı yağı koyup eritelim.
Üzerine sütü ekleyip ocakdan alalım ve birazcık soğumasını bekleyelim.
Yufkayı 2 kat tezgaha açalım.
Üzerine sosdan döküp her yerine sürelim. Tekrar üzerine 2 yufka daha koyup sosdan sürelim ve uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım.
Yağlı kayıt serili tepsiye yerleştirelim.
Kalan sosu da üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
pişen böreği hafif ılıyınca kesip servis edelim. Afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı