Son konular

Bal Badem Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
125 gram oda ısısında tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Üzeri için;
İrmik
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri koyalım.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısalım 10 dk kaynatıp ince bir dilim limon koyup 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Oda sıcaklığına yumuşamış yağı karıştırma kabımıza alalım.
Sıvıyağ, yumurta ve pudra şekeri ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım.
Kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek orta halli bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp baden şeklini verelim.
Şekil verdiğimiz tatlımızın her tarafına irmiğe bulayalım.
Borcamı yağlayalım veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Uzunlamasına bıçakla çizik atalım.
Önceden 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıkınca 1-2 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökelim.
Üzerine kesik yerlere ceviz veya fıstık tozu doldurup servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun .
Bal Badem Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt