Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 dilim bal kabağı
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 parça taze zencefil
1 minik parça taze zerdeçal
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
2 su bardağı su (evde varsa yarısı et suyu olarak kullanılabilir.)
1 su bardağı süt
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında küp doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur, sonra doğranan diğer sebzeler ilave edilir; 3-4 dakika.
Daha kavrulur.
Tuz, pul biber ve karabiber ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyla orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
Sonra blenderdan geçirilir.
1 su bardağı süt ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynamaya bırakılır. (çorbanın kıvamı yoğun olacak olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. ) Afiyet olsun.
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 dilim bal kabağı
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 parça taze zencefil
1 minik parça taze zerdeçal
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
2 su bardağı su (evde varsa yarısı et suyu olarak kullanılabilir.)
1 su bardağı süt
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında küp doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur, sonra doğranan diğer sebzeler ilave edilir; 3-4 dakika.
Daha kavrulur.
Tuz, pul biber ve karabiber ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyla orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
Sonra blenderdan geçirilir.
1 su bardağı süt ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynamaya bırakılır. (çorbanın kıvamı yoğun olacak olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. ) Afiyet olsun.
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı