Bal Kabağı Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet küp küp doğranmış patates
1 adet havuç
2 dilim bal kabağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet et bulyon
Az ölçü rendelenmiş zencefil
Pul biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tuz
1 su bardağı süt
Tereyağı
Sıvı yağı
Tuz
Su

Bal Kabağı Çorbası Tanımı Yapılışı

Tencereye tereyağını ve sıvı yağını ekleyelim doğradığınız soğanı havucu ve sarımsağı ekleyin güzelce kavurun.
Daha sonra doğradığınız bal kabaklarını ve patatesi ekleyin güzelce harmanlayıp kavurun.
Daha sonra suyunu ekliyoruz ve 2 adet et bulyonu atıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
Gereçlerimiz yeterlice piştikten sonra hepsini blenderden geçiriyoruz.
Çabucak akabinde rendelenmiş az ölçüde zencefili ekliyoruz. Pul biberi, zerdeçalı ve tuzu ekliyoruz.
Ocağın altını kapatıyoruz ve tekrardan blenderden geçiriyoruz çorbamız ılınınca 1 su bardağı sütümüzü ekliyoruz ve tekrar blenderden geçiriyoruz.
Çorbamız pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçiriyoruz ve kısık ateşte 5 dk kaynatıyoruz. Daha sonra altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
Not: çorbanızın suyunu fazla eklediyseniz sütü katmadan evvel sütün içine biraz un ekleyip karıştırıp sütü o halde ekleyebilirsiniz.

şayet isterseniz azıcık karabiberde ekleyebilirsiniz.

servis yaparken az ölçüde limon ekleyebilirsiniz.
 
Üst Alt