Bal Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 adet mini kabak (çapı 12-15cm lik seçtim)
İç harcı için
300gr kıyma
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşık salça
1 çay bardağı su
Bal Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kabağın içini oyma aletiyle iyice oyuyoruz (yan etlerı 1cm kalın kalacak şekilde)
Tencereye bir delikli pişirme aparatıyla buharda 10 dakika kısı ateşte haşlıyoruz(kapağını da, sadece süs için).
İç harcı içinoğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup içine kıyma, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra kavuruyoruz iyice.
Salçayı en son ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıyoruz, kendi buharınsa bekliyor kavrulmuş kıyma.
Kabağı yine içi boş kalacak şekilde ufak bir güvece yerleştiriyoruz ve içine ve dışına biraz salça ve zeytinyağ sürebiliriz.
İçine yapmış olduğumuz kıyma harcını ağzına kadar dolduruyoruz.
Kabağın kapağını kapatıp, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
Çıkarıp yanına yoğurtla servis edebilirsiniz.(yerken kaşıkla kabağın içindeki etini de sıyıra sıyıra yemesi şahane oluyor) Afiyet olsun.
Bal Kabağı Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet mini kabak (çapı 12-15cm lik seçtim)
İç harcı için
300gr kıyma
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşık salça
1 çay bardağı su
Bal Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kabağın içini oyma aletiyle iyice oyuyoruz (yan etlerı 1cm kalın kalacak şekilde)
Tencereye bir delikli pişirme aparatıyla buharda 10 dakika kısı ateşte haşlıyoruz(kapağını da, sadece süs için).
İç harcı içinoğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup içine kıyma, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra kavuruyoruz iyice.
Salçayı en son ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıyoruz, kendi buharınsa bekliyor kavrulmuş kıyma.
Kabağı yine içi boş kalacak şekilde ufak bir güvece yerleştiriyoruz ve içine ve dışına biraz salça ve zeytinyağ sürebiliriz.
İçine yapmış olduğumuz kıyma harcını ağzına kadar dolduruyoruz.
Kabağın kapağını kapatıp, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
Çıkarıp yanına yoğurtla servis edebilirsiniz.(yerken kaşıkla kabağın içindeki etini de sıyıra sıyıra yemesi şahane oluyor) Afiyet olsun.
Bal Kabağı Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı