Bal Kabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo bal kabağı
4-5 su bardağı toz şeker
Bal Kabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakların kabuğunu soyalım. Sonra küp küp doğrayalım. Doğranan kabakları iyice yıkadıktan sonra, suyunu süzdürelim.
Süzülen kabakları derin bir tencereye yada kaba alıp, şekeri ilave edelim ve karıştıralım.
Kapağını kapatıp bir gece kabakları bekletelim. Ertesi gün baktığımızda suyunu salmış kabakları göreceksiniz ve kendi suyunu saldığından dolayı ekstra su eklemenize gerek yoktur.
Kabakları ocağa alıp, kaynayana kadar pişirelim. Kaynadığında altını en kısık ateşe getirip, yavaş yavaş pişirelim. Arada bir bakıp pişip pişmediğini kontrol edelim.
20-25 dakika kadar kısık ateşte kaynadığında, pişmiş olacaktır. Pişen kabakları şişelerimize eşit bölüp, ağzını iyice kapatıp ters çevirerek dinlendirelim. Afiyet olsun
Bal Kabağı Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo bal kabağı
4-5 su bardağı toz şeker
Bal Kabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakların kabuğunu soyalım. Sonra küp küp doğrayalım. Doğranan kabakları iyice yıkadıktan sonra, suyunu süzdürelim.
Süzülen kabakları derin bir tencereye yada kaba alıp, şekeri ilave edelim ve karıştıralım.
Kapağını kapatıp bir gece kabakları bekletelim. Ertesi gün baktığımızda suyunu salmış kabakları göreceksiniz ve kendi suyunu saldığından dolayı ekstra su eklemenize gerek yoktur.
Kabakları ocağa alıp, kaynayana kadar pişirelim. Kaynadığında altını en kısık ateşe getirip, yavaş yavaş pişirelim. Arada bir bakıp pişip pişmediğini kontrol edelim.
20-25 dakika kadar kısık ateşte kaynadığında, pişmiş olacaktır. Pişen kabakları şişelerimize eşit bölüp, ağzını iyice kapatıp ters çevirerek dinlendirelim. Afiyet olsun
Bal Kabağı Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı