Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 kg bal kabağı (Soyulmuş dilimlenmiş)
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
1/2 (yarım) tahin (İsteğe bağlı)
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Püf noktası; Kabakları şekerle birlikte bekletmek kabağın doğal suyunu salmasını sağlayacaktır. Bu sayede pişirmek için ekstra su eklemenize gerek yoktur.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 1 gece bekletin. Bekleme süresi boyunca suyunu salan kabağınızı ocağa alın.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrolü olarak pişirin.
Kabaklara çatal yardımıyla pişip, pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabaklarınızı büyük bir borcama direk tencereyi ters çevirerek dökün. Soğuduktan sonra isteğe bağlı ceviz ve tahininizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg bal kabağı (Soyulmuş dilimlenmiş)
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
1/2 (yarım) tahin (İsteğe bağlı)
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Püf noktası; Kabakları şekerle birlikte bekletmek kabağın doğal suyunu salmasını sağlayacaktır. Bu sayede pişirmek için ekstra su eklemenize gerek yoktur.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 1 gece bekletin. Bekleme süresi boyunca suyunu salan kabağınızı ocağa alın.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrolü olarak pişirin.
Kabaklara çatal yardımıyla pişip, pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabaklarınızı büyük bir borcama direk tencereyi ters çevirerek dökün. Soğuduktan sonra isteğe bağlı ceviz ve tahininizi dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı