Bal Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 dilim bal kabağı
Çeyrek kapya biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı su
1 küp et veya tavuk suyu
Çeyrek soğan
Bal Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle minik tenceremize yarım çay bardağı suyu, tereyağını, rendelediğimiz bal kabağını, minik minik doğradığımız kapya biberlerimizi ve soğanlarımızı alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonrasında arpa şehriyemizi ekleyip 2 su bardağı suyumuzu ve tercihen et veya tavuk suyunu ekleyip tenceremizin ağzını kapatalım ve yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde bir şekilde pişirelim.
Piştikten sonra üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile örtüp ağzını tekrar kapatalım ve dinlenmeye bırakalım .
Bal Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı arpa şehriye
1 dilim bal kabağı
Çeyrek kapya biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı su
1 küp et veya tavuk suyu
Çeyrek soğan
Bal Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle minik tenceremize yarım çay bardağı suyu, tereyağını, rendelediğimiz bal kabağını, minik minik doğradığımız kapya biberlerimizi ve soğanlarımızı alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonrasında arpa şehriyemizi ekleyip 2 su bardağı suyumuzu ve tercihen et veya tavuk suyunu ekleyip tenceremizin ağzını kapatalım ve yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde bir şekilde pişirelim.
Piştikten sonra üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile örtüp ağzını tekrar kapatalım ve dinlenmeye bırakalım .
Bal Kabaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı