Bal Kabaklı Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
2 adet hazır yufka
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase kırılmış ceviz

Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bal kabakları rendelenir.
Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır.
1 adet yufka, düz bir taban üzerine açılır. Yufka 2 eşit modüle ayrılır.
Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit ölçüde serpiştirilir.
Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
4 parmak eninde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, börekler dizilir.
Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
200 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet hazır yufka 1 kilo bal kabağı 1 adet soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay k karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Üzeri için Çörek otu Hazır Yufkadan Bal Kabaklı Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
3 Yufkalı Lokmalık Çıtır Börek (Kabaklı) Tanımı İçin Materyaller 3 tane yufka 2 adet küçük kabak 3 adet yeşil biber 1 tane kırmızı biber Biraz beyaz peynir Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı kadar tuz Karabiber Sos için: 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Balkabaklı Börek Tikvenik (Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka 1 kg bal kabağı (kabuğu soyulmuş) 1 su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri Balkabaklı Börek Tikvenik (Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kabaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller 2 adet yufka 250 gram beyaz peynir Konutta kalmış ne peynir varsa ekleyin 2 yumurta 1 bardak süt Biraz maydanoz 1 kabak rendelenmiş 2 kaşık tereyağ 2 kaşık sıvı yağ Kabaklı Peynirli Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tereyağını ve sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler 600 gram bal kabağı 1 su bardağı şeker ( 200 ml ) Yarım su bardağı su ( 100 ml ) Muhallebi için: 1 litre süt 3 dolu kaşık un 3 dolu kaşık nişasta 1 adet yumurta sarısı Pişirdikten ve ılındıktan sonra içerisine: 1 paket sıvı krema ( 200 ml ) Bal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt