Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
2 adet hazır yufka
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase kırılmış ceviz
Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bal kabakları rendelenir.
Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır.
1 adet yufka, düz bir taban üzerine açılır. Yufka 2 eşit modüle ayrılır.
Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit ölçüde serpiştirilir.
Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
4 parmak eninde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, börekler dizilir.
Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
200 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet hazır yufka
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase kırılmış ceviz
Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bal kabakları rendelenir.
Derin bir kapta rendelenen kabaklar, toz şeker ve kırılmış cevizler karıştırılır.
1 adet yufka, düz bir taban üzerine açılır. Yufka 2 eşit modüle ayrılır.
Yapılan karışım yufkanın üzerine eşit ölçüde serpiştirilir.
Yufkanın kenarları katlanır, uzunlamasına rulo biçimine getirilir.
4 parmak eninde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, börekler dizilir.
Böreklerin üzerine, fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
200 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı