Son konular

Bal Kabaklı Cheesecake

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
1 kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak tatlısı için; 1 kg kabak, 1 su bardağı şekere bir gece önceden yatırılıp, sabah kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilip suyunu süzüp blendırdan geçirilir.
Muhallebi için; tereyağı ve vanilya hariçindeki malzemeleri tencereye alınıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın ve tereyağıyla vanilya ilave edip karıştırın.
Alt taban için; 2 paket burçak bisküvi ve 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı yoğurup, kalıbın tabanına döşeyin. Kalıba ben yağlı kağıt serdim kolay çıksın diye.
Hazırladığınız muhallebiyi, sıcakken bisküvilerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
İyice soğuduğuna emin olduktan sonra, kabak tatlısını da üzerine yayın.
Ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Bir gece kalıptan çıkartmadan buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt