Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Bal kabağı için:
600 gram bal kabağı
1 su bardağı şeker
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi
3 dolu yemek kaşığı tereyağı
Labneli bölüm için:
400 gram pınar labne
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kutu krema (200 ml)
1 paket vanilya
1, 5yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Servis için:
Tahin
Ceviz
Bal kabağı püresi
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Tatlıyı yapmadan evvel bal kabağını bir gün önce geceden doğranır, tencereye alınıp şeker eklenir kapağı kapatılıp sabaha kadar bekletilir.
Sabah sulanmış olan kabak kaynatılır.
Bal kabağı pişince altını kapatıp soğuduktan sonra tatlının ortasına koymak için bir kaç dilim kabak ayrılır, kalan kabaklar blender den geçirip hazır edilir.
Fırını fansız ayarda 160 derecede açılır, bir borcama su koyup fırının en altına yerleştirilir.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kabın dış yüzeyi folyo ile kaplanır.
Cheesecake tabanı için: bisküviler blenderden geçirilir, tereyağı eritip ılıttıktan sonra bisküvilere eklenir karıştırılır.
Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba döküp, bardak yardımı ile bastırıp yerleştirilir daha sonra donması için kalıp buz dolabına kaldırılır.
Labneli bölüm için: yumurtalarla şekeri uygunca çırpılır daha sonra labne eklenir pürüzsüz bir kıvam olunca sırayla krema, un, nişasta ve vanilya eklenir.
Dolaptaki kalıp çıkartılır, labneli karışım eklenir, ayrılan şerbeti süzdürülmüş dilim bal kabakları eklenip içine gömülür 45 dakika pişirilir. (45 dk sonunda kalıbı hafif salladığınızda yanlar sabit, ortası hafif oynuyor olacaktır. ).
Cheesecake piştikten sonra fırının kapağı aralık olarak içinde soğutulur. (çatlamaması için)cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabına kaldırılır 1 gece bekletilir. (ben acil olduğu için çabucak kestim şayet buzdolabında 1 gece bekleyince kıvamı oturmuş oluyor. ).
Yeneceği gün ezilen bal kabağı cheesecake üzerine eşit şekilde yayılır.
İsteğe bağlı ceviz ve bol tahin ile servis edilir.
Afiyet olsun
Bal kabağı için:
600 gram bal kabağı
1 su bardağı şeker
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi
3 dolu yemek kaşığı tereyağı
Labneli bölüm için:
400 gram pınar labne
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kutu krema (200 ml)
1 paket vanilya
1, 5yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Servis için:
Tahin
Ceviz
Bal kabağı püresi
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Tatlıyı yapmadan evvel bal kabağını bir gün önce geceden doğranır, tencereye alınıp şeker eklenir kapağı kapatılıp sabaha kadar bekletilir.
Sabah sulanmış olan kabak kaynatılır.
Bal kabağı pişince altını kapatıp soğuduktan sonra tatlının ortasına koymak için bir kaç dilim kabak ayrılır, kalan kabaklar blender den geçirip hazır edilir.
Fırını fansız ayarda 160 derecede açılır, bir borcama su koyup fırının en altına yerleştirilir.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kabın dış yüzeyi folyo ile kaplanır.
Cheesecake tabanı için: bisküviler blenderden geçirilir, tereyağı eritip ılıttıktan sonra bisküvilere eklenir karıştırılır.
Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba döküp, bardak yardımı ile bastırıp yerleştirilir daha sonra donması için kalıp buz dolabına kaldırılır.
Labneli bölüm için: yumurtalarla şekeri uygunca çırpılır daha sonra labne eklenir pürüzsüz bir kıvam olunca sırayla krema, un, nişasta ve vanilya eklenir.
Dolaptaki kalıp çıkartılır, labneli karışım eklenir, ayrılan şerbeti süzdürülmüş dilim bal kabakları eklenip içine gömülür 45 dakika pişirilir. (45 dk sonunda kalıbı hafif salladığınızda yanlar sabit, ortası hafif oynuyor olacaktır. ).
Cheesecake piştikten sonra fırının kapağı aralık olarak içinde soğutulur. (çatlamaması için)cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabına kaldırılır 1 gece bekletilir. (ben acil olduğu için çabucak kestim şayet buzdolabında 1 gece bekleyince kıvamı oturmuş oluyor. ).
Yeneceği gün ezilen bal kabağı cheesecake üzerine eşit şekilde yayılır.
İsteğe bağlı ceviz ve bol tahin ile servis edilir.
Afiyet olsun