Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi İçin Malzemeler

Bal kabaklı kısım için;
1 kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
Çıtır kadayıflı kısım için;
1,5 su bardağı kadayıf(muhallebilik)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
Muhallebisi için;
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bal kabaklarımı ben buzluktan çıkarmıştım baya yumuşaktı o yüzden şeker ile bekletmedim normalde yaparken biraz sulanması için 1 saat bekletseniz daha iyi olur.
Kabaklarımıza şeker ekleyip yumuşayana kadar güzelce pişirip blenderdan geçirip soğuması için kenara bırakıyoruz.
Dilerseniz içine çay kaşığının ucu ile biraz tarçın koyabilirsiniz güzel bir tat veriyor.
Çıtır kadayıflı kısım için tereyağımızı tavaya alıp erittikten sonra üzerine kadayıfımızı ilave edip başından ayrılmadan karıştırarak kavuruyoruz.
Biraz sertleşip çıtır olmaya başlayınca şeker ve cevizinide ilave edip biraz daha karıştırıp kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuturkende karıştırmaya devam ediyoruz kadayıflarımızın birbirine yapışmaması için.
Muhallebili kısım için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebimizin içerisine en son tereyağıda ekleyip altını kapatıyoruz.
Arada bir çırpıcı ile karıştırarak hem soğumasını hemde üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
Servis için; Kuplarda servis ettim ben sizde dilediğiniz sıra ile koyarak servis edebilirsiniz.
İlk önce muhallebi, sonra kadayıf,sonra bal kabağı püresi,sonra tekrar kadayıf,muhallebi,kadayıf ve bal kabağı ile sıralamaya son verdim. Üzerlerini ceviz ile süsledim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra tatlılarımız servise hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun.

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi malzemeleri 4 su bardağı süt 1 paket sıvı krema 200ml 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı irmik 5 yemek kaşığı toz şeker Bal kabağı malzemeler 300 gr rendelenmiş bal kabağı 1 çay bardağı toz şeker Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için; 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 kutu krema 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ Kadayıf harcı için; 300 gram kavrulmuş tel kadayıf 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kg bal kabağı 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Muhallebi için; 1 lt süt 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 paket vanilin Taban için; 2 paket yulaflı bisküvi Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için Su bardağı ölçüsü ( 200 ml ) 5 su bardağı süt Yarım su bardağı un Yarım su nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin Kadayıflı karışım için 250 gram kadar kadayıf hazır markette...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Muhallebisi için; 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket krema Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt