Bal Kabaklı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru;
250 gram un
100 gram pudra şekeri
100 gram tereyağ (soğuk tereyağ)
Bir tutam tuz
2 adet orta boy yumurta
Kabak muhallebisi;
350 gram bal kabağı
120 gram toz şeker
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
1 adet yumurta sarısı
Mereng için;
2 yumurta beyazı
2 kahve fincanı toz şeker
Bir fiske tuz
Bal Kabaklı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tart hamurumuzu yaparak başlıyoruz.
Un ,şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
Sonra küp küp doğradığımız tereyağı ilave edip parmak uçlarımızla ufalıyoruz.
İsterseniz bu işlemi robotta da yapabilirsiniz.
Un ve tereyağ karışımı kum gibi olacak.
Sonra yumurtaları ilave edip yoğuruyoruz.
Hamuru buzdolabında 30 dk dinlendiriyoruz.
Tart hamuru dinlenirken kabak püresini hazırlıyoruz.
Kabak, şeker ve suyu ocağa alıyoruz.
Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kabakları blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz.
Tart hamurunu dolaptan çıkartıp pişireceğimiz kalıba göre yağlı kağıt arasında açıyoruz.
Kalıba hamurumuzu yerleştirip üzerine çatalla deliyoruz.
Üzerine yağlı kağıt koyup içine ağırlık koyuyoruz.
Bakliyat koyup bu bakliyatları sürekli tart pişiriminde kullanabilirsiniz.
175 derecede kenarları hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
12 -15 dk kadar sonra fırından çıkarıp içindeki bakliyatları çıkarıyoruz.
Hazırladığımız kabak püresini için süt krema yumurta sarısı ve nişastayı çırpıp pürenin içine ilave edip pişiriyoruz.
Tart hamurunun içine döküp fırında 160 derecede 15 dk daha pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız turtayı 1 saat dinlendiriyoruz.
Mereng için yumurta beyazlarına hafif hafif şeker ilave ederek çırpıyoruz.
Sert kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Sıkma torbasına alıp dinlendirdiğimiz turtanın üzerine sıkıyoruz.
Pürmüz ile yakıyoruz. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tart hamuru;
250 gram un
100 gram pudra şekeri
100 gram tereyağ (soğuk tereyağ)
Bir tutam tuz
2 adet orta boy yumurta
Kabak muhallebisi;
350 gram bal kabağı
120 gram toz şeker
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
1 adet yumurta sarısı
Mereng için;
2 yumurta beyazı
2 kahve fincanı toz şeker
Bir fiske tuz
Bal Kabaklı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tart hamurumuzu yaparak başlıyoruz.
Un ,şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
Sonra küp küp doğradığımız tereyağı ilave edip parmak uçlarımızla ufalıyoruz.
İsterseniz bu işlemi robotta da yapabilirsiniz.
Un ve tereyağ karışımı kum gibi olacak.
Sonra yumurtaları ilave edip yoğuruyoruz.
Hamuru buzdolabında 30 dk dinlendiriyoruz.
Tart hamuru dinlenirken kabak püresini hazırlıyoruz.
Kabak, şeker ve suyu ocağa alıyoruz.
Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kabakları blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz.
Tart hamurunu dolaptan çıkartıp pişireceğimiz kalıba göre yağlı kağıt arasında açıyoruz.
Kalıba hamurumuzu yerleştirip üzerine çatalla deliyoruz.
Üzerine yağlı kağıt koyup içine ağırlık koyuyoruz.
Bakliyat koyup bu bakliyatları sürekli tart pişiriminde kullanabilirsiniz.
175 derecede kenarları hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
12 -15 dk kadar sonra fırından çıkarıp içindeki bakliyatları çıkarıyoruz.
Hazırladığımız kabak püresini için süt krema yumurta sarısı ve nişastayı çırpıp pürenin içine ilave edip pişiriyoruz.
Tart hamurunun içine döküp fırında 160 derecede 15 dk daha pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız turtayı 1 saat dinlendiriyoruz.
Mereng için yumurta beyazlarına hafif hafif şeker ilave ederek çırpıyoruz.
Sert kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Sıkma torbasına alıp dinlendirdiğimiz turtanın üzerine sıkıyoruz.
Pürmüz ile yakıyoruz. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı