Balaban Kebabı Tanımı İçin Gereçler
5-6 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
+1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Köftesi için:
350 gram kıyma
1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek
1 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
1 küçük soğan suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kekik, kırmızı toz biber
Domates sosu için :
3 tane domates (Kabukları soyularak robottan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kekik
Üstüne :
Yoğurt
Maydanoz
Balaban Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kıyma bir kaba alınır.
Üzerine robottan çekilmiş bayat ekmek eklenir.
Bir soğan rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra koymanın üstüne eklenir.
İçine yumurta, süt ve köfte için gereken baharatlar ekledikten sonra yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yarım saat dolapta dinlendirilir.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır akabinde elle bastırılır. Tüm kıyma bitene kadar birebir süreç uygulanır.
Bayat ekmekler küp küp kesilir. Tabağa alınır.
Köfteler kızartılır.
Domates sosu için domates rendelenir.
Bir tavaya tereyağ, domates rendesi, salça ve baharatlar eklenerek 10 dakika kadar pişirilir.
Servis tabağına kesilmiş ekmekler koyulur.
Üstüne çırpılmış yoğurt gezdirilir.
En üstüne salçalı domates sosundan eklenir.
Üzerine köfteler koyulur.
Maydanoz eklenir.
5-6 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
+1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Köftesi için:
350 gram kıyma
1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek
1 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
1 küçük soğan suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kekik, kırmızı toz biber
Domates sosu için :
3 tane domates (Kabukları soyularak robottan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kekik
Üstüne :
Yoğurt
Maydanoz
Balaban Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kıyma bir kaba alınır.
Üzerine robottan çekilmiş bayat ekmek eklenir.
Bir soğan rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra koymanın üstüne eklenir.
İçine yumurta, süt ve köfte için gereken baharatlar ekledikten sonra yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yarım saat dolapta dinlendirilir.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır akabinde elle bastırılır. Tüm kıyma bitene kadar birebir süreç uygulanır.
Bayat ekmekler küp küp kesilir. Tabağa alınır.
Köfteler kızartılır.
Domates sosu için domates rendelenir.
Bir tavaya tereyağ, domates rendesi, salça ve baharatlar eklenerek 10 dakika kadar pişirilir.
Servis tabağına kesilmiş ekmekler koyulur.
Üstüne çırpılmış yoğurt gezdirilir.
En üstüne salçalı domates sosundan eklenir.
Üzerine köfteler koyulur.
Maydanoz eklenir.