Baldan Tatlı Kolay Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kayısı
1,5 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Baldan Tatlı Kolay Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kayısılar önce iyice yıkanır. Temizlenmiş olan kayısıların, çekirdekleri bir kaba alınarak ayıklanır.
Bir tencereye önce biraz şeker üzerine biraz kayısı koyulur, sonra tekrar aynı şekilde şeker ve kayısı konularak tencere hazırlanır.
Tencerenin kapağı kapatılır bir gece bekletilir. Akşam yatmadan önce tencereye kayısıları koyarsanız, sabah kalkınca kaynatmaya hazır olur.
Sabah, tencerenin altı kısık ateşte sulanmaya başlayana kadar pişirilir. Kayısı, iyice su saldıktan sonra, tencerenin altı biraz daha açılır.
Tamamen fokurdamaya başlayınca, altı tekrar kısılır, taşmaması için. Ara ara karıştırmayı unutmayın mutlaka! koyulaşmaya başlayınca kayısıların çıkan kabuklu çekirdekleri kırıp, içindeki çekirdeğin zarı alınıp temizlenir ve kaynamaya başlayınca reçelin içine ilave edilir.
İstediğiniz koyuluğa gelene kadar kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzu atılıp, karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır. Sıcağı ile hemen kavanozlara koyulur. Kavanozların ağzı kapatılır ve ters çevrilir. Kavanozları bir bez ile sarıyoruz.
Kavanozlar soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklanabilir. İsterseniz soğuduktan sonra da yemeye hazır olmuş olur. Afiyet olsun not: kapağı açılmış reçeller, buzdolabında saklanmalıdır.
Baldan Tatlı Kolay Kayısı Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg kayısı
1,5 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Baldan Tatlı Kolay Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kayısılar önce iyice yıkanır. Temizlenmiş olan kayısıların, çekirdekleri bir kaba alınarak ayıklanır.
Bir tencereye önce biraz şeker üzerine biraz kayısı koyulur, sonra tekrar aynı şekilde şeker ve kayısı konularak tencere hazırlanır.
Tencerenin kapağı kapatılır bir gece bekletilir. Akşam yatmadan önce tencereye kayısıları koyarsanız, sabah kalkınca kaynatmaya hazır olur.
Sabah, tencerenin altı kısık ateşte sulanmaya başlayana kadar pişirilir. Kayısı, iyice su saldıktan sonra, tencerenin altı biraz daha açılır.
Tamamen fokurdamaya başlayınca, altı tekrar kısılır, taşmaması için. Ara ara karıştırmayı unutmayın mutlaka! koyulaşmaya başlayınca kayısıların çıkan kabuklu çekirdekleri kırıp, içindeki çekirdeğin zarı alınıp temizlenir ve kaynamaya başlayınca reçelin içine ilave edilir.
İstediğiniz koyuluğa gelene kadar kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzu atılıp, karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır. Sıcağı ile hemen kavanozlara koyulur. Kavanozların ağzı kapatılır ve ters çevrilir. Kavanozları bir bez ile sarıyoruz.
Kavanozlar soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklanabilir. İsterseniz soğuduktan sonra da yemeye hazır olmuş olur. Afiyet olsun not: kapağı açılmış reçeller, buzdolabında saklanmalıdır.
Baldan Tatlı Kolay Kayısı Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı