Balık Buğulama (Çupra) Tarifi İçin Malzemeler
2 kg istediğiniz türde iri balık
4 adet küçük boy patates
6-7 dal defne yaprağı
4-5 diş sarımsak
2 küçük boy soğan
1 adet limon
7-8 tane tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balığımızın içini temizleyip istediğimiz büyüklükte doğruyoruz yada ortasından açıyoruz.
Patateslerimizi soyup dilimliyoruz. Sarımsağımızı soyuyoruz.
Soğanlarımızı soyup iri iri doğruyoruz.
Limonun kabuğunu soyup dilimliyoruz.
Büyük fırın tepsisine uzun bir şekilde yağlı kağıdımızı serelim.
Üzerine ilk önce balıklarımızı yerleştirelim balıkların içine ikişer dal defne yaprağı, ikişer dilim limon ve tane karabiberimizi ekliyoruz. Birazda tuz serpelim.
Patates, soğan ve sarımsağı bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve tuz gezdiriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
Yağlı kağıdı balığın üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ve kenarlardan kıvırıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına atıp 250 derecede 45 dakika pişirip derecemizi 170 dereceye alıyoruz ve 15 dakikada böyle pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg istediğiniz türde iri balık
4 adet küçük boy patates
6-7 dal defne yaprağı
4-5 diş sarımsak
2 küçük boy soğan
1 adet limon
7-8 tane tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balığımızın içini temizleyip istediğimiz büyüklükte doğruyoruz yada ortasından açıyoruz.
Patateslerimizi soyup dilimliyoruz. Sarımsağımızı soyuyoruz.
Soğanlarımızı soyup iri iri doğruyoruz.
Limonun kabuğunu soyup dilimliyoruz.
Büyük fırın tepsisine uzun bir şekilde yağlı kağıdımızı serelim.
Üzerine ilk önce balıklarımızı yerleştirelim balıkların içine ikişer dal defne yaprağı, ikişer dilim limon ve tane karabiberimizi ekliyoruz. Birazda tuz serpelim.
Patates, soğan ve sarımsağı bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve tuz gezdiriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
Yağlı kağıdı balığın üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ve kenarlardan kıvırıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına atıp 250 derecede 45 dakika pişirip derecemizi 170 dereceye alıyoruz ve 15 dakikada böyle pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı