Son konular

Balık Buğulama (Çupra)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi İçin Malzemeler
2 kg istediğiniz türde iri balık
4 adet küçük boy patates
6-7 dal defne yaprağı
4-5 diş sarımsak
2 küçük boy soğan
1 adet limon
7-8 tane tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balığımızın içini temizleyip istediğimiz büyüklükte doğruyoruz yada ortasından açıyoruz.
Patateslerimizi soyup dilimliyoruz. Sarımsağımızı soyuyoruz.
Soğanlarımızı soyup iri iri doğruyoruz.
Limonun kabuğunu soyup dilimliyoruz.
Büyük fırın tepsisine uzun bir şekilde yağlı kağıdımızı serelim.
Üzerine ilk önce balıklarımızı yerleştirelim balıkların içine ikişer dal defne yaprağı, ikişer dilim limon ve tane karabiberimizi ekliyoruz. Birazda tuz serpelim.
Patates, soğan ve sarımsağı bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve tuz gezdiriyoruz ve tepsimize diziyoruz.
Yağlı kağıdı balığın üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ve kenarlardan kıvırıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına atıp 250 derecede 45 dakika pişirip derecemizi 170 dereceye alıyoruz ve 15 dakikada böyle pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Mantarlı Çupra Tanımı İçin Materyaller 2 adet çupra balık 200gr mantar 3 adet patates 2 adet yeşil biber 1 adet turunç yoksa limon 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pulbiber Tuz Zeytinyağı 2 adet defne yaprağı Üzeri için; Pulbiber Kekik Fırında Mantarlı Çupra Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Balık Buğulama Resimli Tarifi Resimli Balık Buğulama Tarifi Balık Buğulama nasıl pişirilir? Balık Buğulama Tarifi Resimli imagesbalikbugulamatarifiresimli5ad45d97eb8ec Malzemeler 152 Kg balık (iri balık) 5 Yemek kaşığı sıvı yağ 3 Ad Kuru soğan 3 Ad Havuc 4 Ad Patates 2 Ad Defne yaprağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Materyaller 2 yahut 3 çupra 3 adet patates 4 – 5 adet küçük soğan 2 adet limon 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Defne yaprağı Fırında Çupra Tanımı Yapılışı Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve tepsimize alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler 3 adet çupra 3-4 adet patates 2 adet soğan Limon Defne yaprağı Sosu için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Fırında Çupra Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler 4 adet çupra balığı 3 adet orta uzunluk kuru soğan 3 adet orta uzunluk patates 5-6 diş sarımsak 2 adet havuç 1 adet yeşil biber 1 adet limon Defne yaprağı Sosu için; 1 çay bardağı az eksik zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt