Balık Buğulama Resimli Tarifi
Resimli Balık Buğulama Tarifi
Balık Buğulama nasıl pişirilir?
Balık Buğulama Tarifi Resimli
imagesbalikbugulamatarifiresimli5ad45d97eb8ec
Malzemeler
152 Kg balık (iri balık)
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Ad Kuru soğan
3 Ad Havuc
4 Ad Patates
2 Ad Defne yaprağı (varsa)
3 Diş sarımsak
3 Ad Domates
1,5 Ad Limon
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp suzgecte fazla suyunu suzun
2Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin Fırını onceden 185º ısıtın
32 kuru soğanı yemeklik doğrayın Sarımsakları ayıklayıp kıyın Domatesin kabuklarını soyup, kup kup doğrayın Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın Patatesi de soyup doğrayın
4Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, icine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
5Sonra icine patates ve havucları ilave edin, kavurmaya devam edin
6Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin
7En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların uzerine dokun
8Uzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların ust hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin
9Piştikten sonra uzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin
Resimli Balık Buğulama Tarifi
Balık Buğulama nasıl pişirilir?
Balık Buğulama Tarifi Resimli
imagesbalikbugulamatarifiresimli5ad45d97eb8ec
Malzemeler
152 Kg balık (iri balık)
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Ad Kuru soğan
3 Ad Havuc
4 Ad Patates
2 Ad Defne yaprağı (varsa)
3 Diş sarımsak
3 Ad Domates
1,5 Ad Limon
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp suzgecte fazla suyunu suzun
2Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin Fırını onceden 185º ısıtın
32 kuru soğanı yemeklik doğrayın Sarımsakları ayıklayıp kıyın Domatesin kabuklarını soyup, kup kup doğrayın Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın Patatesi de soyup doğrayın
4Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, icine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
5Sonra icine patates ve havucları ilave edin, kavurmaya devam edin
6Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin
7En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların uzerine dokun
8Uzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların ust hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin
9Piştikten sonra uzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin