Son konular

Balık Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Balık Çorbası Tanımı İçin Gereçler
5 adet levrek başı ( balık büyükse kâfi geliyor, küçükse yarım levrek daha koyabilirsiniz)
2 kol kereviz sapı
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Balık başlarını atanlar emin olun çok şey kaybediyorsunuz. Çıkan balık yağını üretim kademelerinde göreceksiniz.
Güzelce yıkayıp temizlediğimiz balık başlarını tencere koyup üzerine çıkacak kadar su, bütün olarak kuru soğanı, kereviz sapını ve havuçta ekleyip yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
Daha sonra suyunu süzgeçten süzüp baş etlerini ayıklayalım. Tencereye tereyağ ve unu koyup kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
Üzerine bir bardak soğuk su döküp güzelce karıştıralım.
Daha sonra balık suyunu ve ayıkladığımız balık etlerini de ekleyip karabiber, tuz ve isterseniz pul biberde döküp 5 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt