Balık Fileto Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk patates
6 adet orta uzunluk soğan
5 adet ikiye ayrılmış uskumru fileto
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet defne yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Balık Fileto Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Balıkları yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Patatesleri ve soğanları soyup bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
Bir kabın içersine baharatları ve zeytinyağını alın.
İçine dilimlenen patatesleri ve soğanları alıp karıştırın.
Soslanan zerzevatları yağlı kağıt serili fırın kabına dizin.
Tıpkı kaba balıkları alıp soslayıp sebzelerin üzerine balıkları derileri üstte kacak formda dizin.
Balıkların altına defne yaprağı yerleştirin.
Balıklara bıçak yardımıyla çizikler atın.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında ortalama 45 dakika pişirelim.
Kızaran balıkları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
4 adet orta uzunluk patates
6 adet orta uzunluk soğan
5 adet ikiye ayrılmış uskumru fileto
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet defne yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Balık Fileto Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Balıkları yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Patatesleri ve soğanları soyup bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
Bir kabın içersine baharatları ve zeytinyağını alın.
İçine dilimlenen patatesleri ve soğanları alıp karıştırın.
Soslanan zerzevatları yağlı kağıt serili fırın kabına dizin.
Tıpkı kaba balıkları alıp soslayıp sebzelerin üzerine balıkları derileri üstte kacak formda dizin.
Balıkların altına defne yaprağı yerleştirin.
Balıklara bıçak yardımıyla çizikler atın.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında ortalama 45 dakika pişirelim.
Kızaran balıkları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun