Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo balkabağı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır.
Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.
Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz. Aksi takdirde ezilir ve püre haline gelir. Pişerken yarı yarıya ufalacaklar zaten.
Kabuk yerine yakın olan yeşil bölüm iyi temizlenmeli. Aksi takdirde tatlınızın tadı acı olabilir. İyi temizlenmiş olursa berrak ve güzel bir tatlımız olur.
Tatlınız kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli ve mümkünse bir gece oda sıcaklığında bekletilmeli. Ben geceden dilimleyip şekeri ilave ettim ve sabah pişirdim. Bu şerbetinin ve tadının oturmasına yardımcı olacaktır.
Kabaklarımızı yeşil yeri kalmayacak şekilde temizleyip dilimliyoruz. Güzelce yıkayıp tenceremize diziyoruz.
Üzerine şekeri serpiyoruz ve şeker tamamen eriyip su oluncaya kadar en az 4-5 saat mümkünse bir gece bekletiyoruz.
Daha sonra kapağını kapatmadan tencereyi ocağa alıyoruz.
Kaynağında altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Ara ara kabaklarınızın kalınlığına göre çatal yardımı ile kabaklarınızı kontrol edebilirsiniz.
Pişince limonunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatmadan açık şekilde soğutuyoruz. Ben ayrı bir kaba aldım. Tencerede bekletmeyin. Şerbetiyle servis tabağına alıp arzuya göre hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz.
Dilerseniz tahin / ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun, yorumlarınızı bekliyorum.
Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo balkabağı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır.
Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.
Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz. Aksi takdirde ezilir ve püre haline gelir. Pişerken yarı yarıya ufalacaklar zaten.
Kabuk yerine yakın olan yeşil bölüm iyi temizlenmeli. Aksi takdirde tatlınızın tadı acı olabilir. İyi temizlenmiş olursa berrak ve güzel bir tatlımız olur.
Tatlınız kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli ve mümkünse bir gece oda sıcaklığında bekletilmeli. Ben geceden dilimleyip şekeri ilave ettim ve sabah pişirdim. Bu şerbetinin ve tadının oturmasına yardımcı olacaktır.
Kabaklarımızı yeşil yeri kalmayacak şekilde temizleyip dilimliyoruz. Güzelce yıkayıp tenceremize diziyoruz.
Üzerine şekeri serpiyoruz ve şeker tamamen eriyip su oluncaya kadar en az 4-5 saat mümkünse bir gece bekletiyoruz.
Daha sonra kapağını kapatmadan tencereyi ocağa alıyoruz.
Kaynağında altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Ara ara kabaklarınızın kalınlığına göre çatal yardımı ile kabaklarınızı kontrol edebilirsiniz.
Pişince limonunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatmadan açık şekilde soğutuyoruz. Ben ayrı bir kaba aldım. Tencerede bekletmeyin. Şerbetiyle servis tabağına alıp arzuya göre hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz.
Dilerseniz tahin / ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun, yorumlarınızı bekliyorum.
Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı