Balkabağı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kabak
6 su bardağı şeker
4 adet karanfil
1 su bardağı su

Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı temizleyip dilimliyoruz ve güzelce yıkayıp suyunu sürdürüyoruz.
Suyu süzülen kabakları bir tencereye alıp üzerine şekerini suyunu ve karanfilini koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan kabaklarımızın altını kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bu şekilde kaynatıyoruz.
Kabaklar kaynadıktan sonra tencerenin kapağını açıp tencerenin altını orta ateşe getirip yarım saat kadar da bu şekilde pişiriyoruz.
Yumuşamış ve suyunu çekmiş kabaklarımızın altını kapatıyoruz. (suyunu tamamen çekmeyecek tencerenin dibinde biraz şu kalmalı. ).
Kabakların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra borcama diziyoruz. Bir gece bu şekilde borcamın ağzını streçleyip bekletiyoruz.
Sonrasında üstü hafif kızarana kadar 250°ç de fırınlıyoruz.
Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Balkabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt