Balkabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Ayıklanmış kabak 500 gr.
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Balkabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak rendelenir,iki kaşık sıvı yağ ile kavrulur.
Yarım bardak şeker ilave edilir.
Kavrulan kabak soğumaya bırakılır.
Yufkamızı ikiye bölüyoruz ,hazırladığımız soğuktan içine sürüyoruz.
Kavurduğumuz kabağımızı yufkanın üstüne yayıyoruz.
Ceviz serpiyoruz ve istenirse biraz toz şeker serpiyoruz. (ben toz şeker ekledim).
Yufkanın geniş tarafından sarmaya başlıyoruz istediğimiz şekilde tepsiye diziyoruz.
Yufkaların hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sosumuzu böreklerin üstüne gezdiriyoruz.
180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Balkabaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Ayıklanmış kabak 500 gr.
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Balkabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak rendelenir,iki kaşık sıvı yağ ile kavrulur.
Yarım bardak şeker ilave edilir.
Kavrulan kabak soğumaya bırakılır.
Yufkamızı ikiye bölüyoruz ,hazırladığımız soğuktan içine sürüyoruz.
Kavurduğumuz kabağımızı yufkanın üstüne yayıyoruz.
Ceviz serpiyoruz ve istenirse biraz toz şeker serpiyoruz. (ben toz şeker ekledim).
Yufkanın geniş tarafından sarmaya başlıyoruz istediğimiz şekilde tepsiye diziyoruz.
Yufkaların hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sosumuzu böreklerin üstüne gezdiriyoruz.
180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Balkabaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı