Balkabaklı Dondurma Tarifi
Resimli Balkabaklı Dondurma Tarifi
Malzemeler
1 bardak bal kabağı puresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 bardak kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarcın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
imagesbalkabaklidondurmatarifiresimli5ad3eeadaffdf
Hazırlanması
Bir kasede bal kabağı puresini ve vanilya aromasını karıştırın Uzerini kapatıp buzdolabına kaldırın En az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin
Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Bu arada yumurta sarılarını, tarcın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım ozleşene kadar cırpın
Tavayı ocaktan alın Yavaşca yarısını yumurtalı karışıma ekleyip cırpın Cırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin uzerine koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar 4 veya 6 dakika karıştırın Karışımın kaynamasına musade etmeyin Muhallebiyi tel suzgec ile bir kaseye suzun
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın icine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak puresini muhallebiye ekleyin Uzerini strecle kaplayıp (strec karışıma değsin ki uzerinin kurumasını engellesinbuzdolabında en az 3, en fazla 24 saat bekletin
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına gore calıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın icine koyup en az 3 saat, en fazla 3 gun bekletin
Resimli Balkabaklı Dondurma Tarifi
Malzemeler
1 bardak bal kabağı puresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 bardak kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarcın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
imagesbalkabaklidondurmatarifiresimli5ad3eeadaffdf
Hazırlanması
Bir kasede bal kabağı puresini ve vanilya aromasını karıştırın Uzerini kapatıp buzdolabına kaldırın En az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin
Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Bu arada yumurta sarılarını, tarcın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım ozleşene kadar cırpın
Tavayı ocaktan alın Yavaşca yarısını yumurtalı karışıma ekleyip cırpın Cırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin uzerine koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar 4 veya 6 dakika karıştırın Karışımın kaynamasına musade etmeyin Muhallebiyi tel suzgec ile bir kaseye suzun
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın icine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak puresini muhallebiye ekleyin Uzerini strecle kaplayıp (strec karışıma değsin ki uzerinin kurumasını engellesinbuzdolabında en az 3, en fazla 24 saat bekletin
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına gore calıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın icine koyup en az 3 saat, en fazla 3 gun bekletin