Son konular

Balkabaklı Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Balkabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
1 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Kreması için ;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Alt tabanı için ;
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için ;
Ceviz

Balkabaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan yayvan bir tencereye temizlenip dilimlenmiş balkabağını alın ve üzerine şekeri dökün sabaha kadar beklesin.
Sabah kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Balkabağı pişince blenderdan geçirin.
Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvilerle yoğurun.
Orta boy kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt koyun.
Bisküvileri kalıba koyun ve elinizle iyice bastırın donması için dolaba kaldırın.
Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ateşten alın.
Muhallebi sıcakken dolaptaki bisküvinin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebinin üzerine balkabağı püresini yayın.
En az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra üzerine ceviz koyup servis yapın.
Balkabaklı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt