Balkabaklı Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Alt taban için;
100 gram margarin yahut tereyağı
2 paket eti burçak bisküvi
Üzerine;
Hindistan cevizi
Ceviz
Antep fıstığı tozu
Balkabaklı Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balkabaklarını yıkayıp doğrayıp tencereye alalım.
Üzerine şekeri ilave edip 3-4 saat ağzı kapalı halde pişirelim. Vaktiniz var ise 1 gün öncesinden hazırlayın.
Kabaklar suyunu saldıktan sonra kısık ateşe alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Bisküvileri robottan çekin. Yağı eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırın. Kelepçeli kalıba alıp güzelce yayın üzerine bastırın.
Buzdolabına kaldırın. Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alalım ve yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edip güzelce çırpalım. Tekrar buzdolabına soğumaya bırakalım.
Balkabakları robottan pürüzsüz olacak halde çektirelim. Soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım güzelce. Üzerini süsleyelim buzdolabında bekletelim.
Balkabaklı Yalancı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Alt taban için;
100 gram margarin yahut tereyağı
2 paket eti burçak bisküvi
Üzerine;
Hindistan cevizi
Ceviz
Antep fıstığı tozu
Balkabaklı Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balkabaklarını yıkayıp doğrayıp tencereye alalım.
Üzerine şekeri ilave edip 3-4 saat ağzı kapalı halde pişirelim. Vaktiniz var ise 1 gün öncesinden hazırlayın.
Kabaklar suyunu saldıktan sonra kısık ateşe alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Bisküvileri robottan çekin. Yağı eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırın. Kelepçeli kalıba alıp güzelce yayın üzerine bastırın.
Buzdolabına kaldırın. Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alalım ve yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ek edip güzelce çırpalım. Tekrar buzdolabına soğumaya bırakalım.
Balkabakları robottan pürüzsüz olacak halde çektirelim. Soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım güzelce. Üzerini süsleyelim buzdolabında bekletelim.
Balkabaklı Yalancı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı