Son konular

Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
5-6 adet kurutulmuş patlıcan
2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
3 yemek kaşığı kara buğday
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Bal

Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları ve biberleri 20 dakika kadar haşlıyoruz. Buradaki amaç, patlıcanları ve biberleri kara buğdayımızla beraber pişirdiğimizde minimum sürede pişmesini sağlamak. O yüzden daha erken ya da daha geç de haşlanabilir kuru patlıcan ve biberleriniz. Ben 20 dakika kadar suda haşladım.
Haşlama işlemi tamamlandığında sebzelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı da ince ince dilimleyelim.
Haşladığımız kuru patlıcan ve kuru biberi de dilimleyelim.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı alalım. Soğan ve sarımsağı ekleyerek, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Domates ve biber salçasını da ekleyerek kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavuralım.
Doğradığımız kuru patlıcan ve kuru biberleri, kara buğdayı ekleyerek karıştıralım.
Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu ayarlayarak karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yemeğimiz pişince, normal pilavda olduğu gibi suyunu çekecek.
Bu aşamada patlıcanlar da istenilen kıvamda pişti mi diye kontrol edin. Eğer onlarda pişmişse altını kapatın (pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip 5 -10 dk daha pişirin yemeğinizi).
Yemek hazır olup tabağa aldıktan sonra bir tatlı kaşığı balı yemeğinizin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun .
Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet patlıcan 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber Sıvıyağ Tuz Nane, karabiber, pul biber 1 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler 200 gram kuşbaşı et 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 2 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 3 adet patlıcan 2 su bardağı su pirinç Patlıcanlı Perde Pilavı Tanımı Yapılışı Patlıcanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 2 bardak bulgur 1 adet soğan 6 adet biber 1 adet patlıcan 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 2 kaşık kuru nane 4-5 bardak su Zeytinyağı ve tereyağı Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı Patlıcanları yağda 10 dakika kızartın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patlıcanlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı tavuk suyu 1,5-2 su bardağı sıcak su 2 orta boy küp doğranmış patlıcan 2 küçük boy kapya biber 4 dal ince doğranmış taze soğan Karabiber Tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Patlıcanlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 tane patlıcan 1 tane patates 1 tane soğan 1 tane kapya biber 2 tane sivri biber 3 tane çarliston biber 1 tane orta boy domates 1 kase bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt