Balon Bazlama Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Bazlama ekmek için;
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı koyun.
Yavaş yavaş ılık suyu ek edin, denetimli biçimde su ekleyin yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini streç yada pak bir poşetle kapatıp 1 saat mayalanması için kaldırın.
Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler alıp beze yapın.
Elinizle açıp pak bir bez üzerine bırakıp üzerini de örtüp 15 dakika bekletin ve yağsız tavada önlü artlı pişirin.
Balon Bazlama Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bazlama ekmek için;
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı koyun.
Yavaş yavaş ılık suyu ek edin, denetimli biçimde su ekleyin yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini streç yada pak bir poşetle kapatıp 1 saat mayalanması için kaldırın.
Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler alıp beze yapın.
Elinizle açıp pak bir bez üzerine bırakıp üzerini de örtüp 15 dakika bekletin ve yağsız tavada önlü artlı pişirin.
Balon Bazlama Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı