Balon Bazlama Tanımı İçin Materyaller
Yarım yaş maya (21 gr)
1 su bardağı (ılık) süt
1 su bardağı (ılık) su
5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüm 200ml
Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri ekleyin ve karıştırın maya eridikten sonra unu ekleyin ve yoğurun hamurun kıvamı cıvık oluyor hafif sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın öylece kapağını kapatın.
1 saat mayalansın akabinde tezgahı unlayın 8-10 adet birebir ölçüde bezeler alın ve üzerini kapatın 10 dk sonra merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın ( çok inceltmeden )
Büyük bir bezin üzerini hafif unlayın ve açtığınız tüm hamurları bezin üzerine dizin üzerini kapatın ve ( 20 )dk muhakkak bekletin.
Akabinde yapışmaz tavayı ısıtın benim ocağımın 9 ayarı var ben 7 ayarda pişirdim.
Açtığınız birinci bazlamadan başlayarak sık sık çevirerek pişirin çok pişirmeyin şayet çok pişirirseniz ekmekler kurur piştikten sonra ekmekleri pak bir bezin ortasına koyun ve üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün, afiyet olsun.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım yaş maya (21 gr)
1 su bardağı (ılık) süt
1 su bardağı (ılık) su
5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Bardak ölçüm 200ml
Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri ekleyin ve karıştırın maya eridikten sonra unu ekleyin ve yoğurun hamurun kıvamı cıvık oluyor hafif sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın öylece kapağını kapatın.
1 saat mayalansın akabinde tezgahı unlayın 8-10 adet birebir ölçüde bezeler alın ve üzerini kapatın 10 dk sonra merdane ile tavanızın büyüklüğünce açın ( çok inceltmeden )
Büyük bir bezin üzerini hafif unlayın ve açtığınız tüm hamurları bezin üzerine dizin üzerini kapatın ve ( 20 )dk muhakkak bekletin.
Akabinde yapışmaz tavayı ısıtın benim ocağımın 9 ayarı var ben 7 ayarda pişirdim.
Açtığınız birinci bazlamadan başlayarak sık sık çevirerek pişirin çok pişirmeyin şayet çok pişirirseniz ekmekler kurur piştikten sonra ekmekleri pak bir bezin ortasına koyun ve üzerini kapatın sıcak sıcak tereyağ sürün, afiyet olsun.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı