Son konular

Balon Bazlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Balon Bazlama Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya ( ya da 1 küp yaş maya)
7,5 su bardağı un

Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup karıştıralım.
Unu yavaş yavaş koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacaktır. Yaklaşık 5 dakika yoğuralım. Hoş bir hamur elde edelim.
Ilık bir ortamda mayalanmayası için, hamurun üzerini kapatıp, güzelce saralım. Yaklaşık 40-50 dakika mayalandıralım.
Hamurun havasını alıp, unlanmış olan tezgaha alalım. Unu az kullanmaya dikkat edelim. Hamuru 16 eşit kesime ayırıp, beze yapalım.
Bir kaba yahut tepsiye hafif un serpelim, bezelerimizi dizelim. Bir poşet geçirelim ve 20-30 dakika mayanlanmaya bırakalım.
Mayası gelen bezeleri tek tek merdane yardımıyla açalım. Bir bezin ortasına, açtığımız bezeleri tek tek serelim. Açtığımız bazlamaları 15-20 dakika mayalarının gelmesini bekleyelim.
Mayası gelen hamurlarımızı tek tek pişirmeye başlayalım. Döküm tavanız varsa daha hoş olacaktır. Tavayı kızdıralım, bazlamayı tavaya koyalım. Kenarlarından hafif kabarcık oluşunca çevirelim, birinci yüzü yaklaşık 8-10 saniye, ikinci yüzü de 8-10 saniye tutup tekrar çevirelim, üçüncü seferde balon üzere kabaracaktır. Tekrar dördüncü çevirip, kızartıp, tavadan alabilir. Not: bazlamalarımızı çevirme mühleti değerlidir, dikkatli çevirelim.
İster tereyağlayıp, ister yağlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun .
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sütlü Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1.5 su bardağı ılık süt Sütlü Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ve suyu bir küçük sos tenceresine alalım ve ısıtalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Ölçü 250 ml su bardağı 5 su bardağı un 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 3- 4 su bardağı ortası un ( un markaya nazaran kıvamda değişiklik gösterebilir. ) 1 paket kuru instant maya 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker Tuz Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yoğurulan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Balon Ekmek (Bazlama) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı zeytin yağı ( yoksa sıvı yağ) 3.5 -4 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin) Balon Ekmek (Bazlama)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt (200 ml) 1 su bardağı ılık su (200 ml) 1 paket kuru maya (11 grm) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz Üzerine sürmek için Tereyağ Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt