Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3,5-4 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar birinci olarak unu eleyip, tuz ve mayayla karıştıralım. Yoğurma kabına alıp ortasını açalım.
Daha sonra ılık sütü ve şekeri ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım. Yoğurdumuz hamuru bir saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta cevizden bir tık daha büyük bezeler yapalım.
Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerini örterim.
Birinci açtığımızdan başlayarak kızgın yağda altüst çevirerek kızartalım. Kahvaltıya sıcak sıcak servis yapalım.
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3,5-4 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar birinci olarak unu eleyip, tuz ve mayayla karıştıralım. Yoğurma kabına alıp ortasını açalım.
Daha sonra ılık sütü ve şekeri ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım. Yoğurdumuz hamuru bir saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta cevizden bir tık daha büyük bezeler yapalım.
Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerini örterim.
Birinci açtığımızdan başlayarak kızgın yağda altüst çevirerek kızartalım. Kahvaltıya sıcak sıcak servis yapalım.
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı