Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Bol sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, su ve kuru maya karıştırılır. (kuru maya çözünene kadar).
Toz şeker tuz, yumurta ve sıvı yağ eklenir.
Azar azar un eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamur 4 bezeye ayrılır. Her beze merdaneyle açılır, bardakla yuvarlak çıkarılır. Ortası da kapak yardımıyla oyulur.
Bol kızgın yağda artlı önlü kızartılır. afiyet olsun
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Bol sıvı yağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, su ve kuru maya karıştırılır. (kuru maya çözünene kadar).
Toz şeker tuz, yumurta ve sıvı yağ eklenir.
Azar azar un eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamur 4 bezeye ayrılır. Her beze merdaneyle açılır, bardakla yuvarlak çıkarılır. Ortası da kapak yardımıyla oyulur.
Bol kızgın yağda artlı önlü kızartılır. afiyet olsun
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı