Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı irmik
4.5 – 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dışını bulamak için:
İrmik
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti hazırlayalım. Ocağa aldığımız şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatalım, 15 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Hamur için bütün materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım cevizden biraz daha küçük beze alalım ve rulo formunda uzatalım ve uç kısımlarını birleştirelim.
Ortası badem formunda olacak sonra irmiğe bulayalım ve ortasına badem koyalım. 100 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızı fırından çıkarınca 2 dk bekletip, soğuk şerbeti üzerine dökelim. 4-5 saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun
Balparmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı irmik
4.5 – 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dışını bulamak için:
İrmik
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti hazırlayalım. Ocağa aldığımız şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatalım, 15 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Hamur için bütün materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım cevizden biraz daha küçük beze alalım ve rulo formunda uzatalım ve uç kısımlarını birleştirelim.
Ortası badem formunda olacak sonra irmiğe bulayalım ve ortasına badem koyalım. 100 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızı fırından çıkarınca 2 dk bekletip, soğuk şerbeti üzerine dökelim. 4-5 saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun
Balparmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı