Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket margarin (125gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabarma tozu
2.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
Üzeri için;
1 çay bardağı irmik
Badem
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlı hazır olduğunda ılık olması için öncelikle şerbetini hazır edelim.
Şekeri ve suyu tencereye alalım.
Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım kısık ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Bir kabın içinde malzemeleri sırasıyla koyarak hamuru yoğuralım, unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 drc fırında 30 dakika kadar pişirelim. (arada kontrol ediniz çünkü herkesin fırını ısısı pişirme şekli farklı olabiliyor. ).
Ilınmış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesi için 30 dakika kadar dinlendirelim.
Şerbeti çektikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Balparmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket margarin (125gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabarma tozu
2.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
Üzeri için;
1 çay bardağı irmik
Badem
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlı hazır olduğunda ılık olması için öncelikle şerbetini hazır edelim.
Şekeri ve suyu tencereye alalım.
Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım kısık ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Bir kabın içinde malzemeleri sırasıyla koyarak hamuru yoğuralım, unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 drc fırında 30 dakika kadar pişirelim. (arada kontrol ediniz çünkü herkesin fırını ısısı pişirme şekli farklı olabiliyor. ).
Ilınmış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesi için 30 dakika kadar dinlendirelim.
Şerbeti çektikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Balparmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı