Son konular

Bamya Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bamyaları haşlamak için:
100 gram kuru bamya
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1.5 çay kaşığı limon tuzu
150 gr et
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Bamya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle ovcalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk haşlıyoruz.
Haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.
Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
Ardından tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz.
Sıvıyağ ekleyip soğanlarımız kavuruyoruz.
Ardından etimizi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Bamyalarımızı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Üzerine suyumuzu ekliyoruz.
Çorbamız kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıp afiyetle yiyoruz en sevdiğim bamya tarifimi mutlaka denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Bamya Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt