Bamya Çorbası Tanımı İçin Gereçler
150 gr küçük çiçek bamya
500 gr kıyma (Yağsız)
Yarım kilo soğan ( 3-4 adet orta uzunluk soğan)
1 .5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı tuz (Kontrollü olarak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Limon tuzu
Bamya Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle bamyalarımızı tavada tüylerinin gitmesi için kavuralım. Daha sonra kavurmuş olduğumuz bamyalarımızı (Delikli) stil’in gerisinde bamyalarımızı sürtelim ki tüyleri gitsin.
Kaynamış olan suya iki adet limon tuzu atarak bamyalarımızı haşlayalım bamyalarımız haşlanırken başka tenceremizde ince kıyılmış soğanlarımızı kızmış olan yağımıza ek ederek güzelce kavuralım.
Soğanlarımız hafif kavrulunca etimizi ek edelim ve kavurmaya devam edelim. Etimiz kavrulduktan sonra salçalarımızı ek ederek tekrar karıştırıp ocağın altını kısalım.
Haşlanan bamyalarımızı ipliklerinden ayıklayarak güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra pişecek olan tenceremize ekleyelim ve üstü başa sıcak şu dökerek tuzunu denetimli olarak ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Kaynamaya başlayınca eksi olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı limontuzu ekleyebilirsiniz.
Not: Bamya çorbası eksi olur ve ekşili ekşili afiyetle yenir bazı bamya suyu çeker birtakımı çekmeyebilir denetim ederek gerekirse şu ek etmeyi unutmayalım etimizi minik minik kuşbaşı doğranmış et olacak formda doğrayalım. Yemek değil çorba olduğu için sulu olması lazım ayrıyeten limontuzunun çorbada ki ehemmiyeti bamyalarımızın sünmemesi içindir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
150 gr küçük çiçek bamya
500 gr kıyma (Yağsız)
Yarım kilo soğan ( 3-4 adet orta uzunluk soğan)
1 .5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı tuz (Kontrollü olarak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Limon tuzu
Bamya Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle bamyalarımızı tavada tüylerinin gitmesi için kavuralım. Daha sonra kavurmuş olduğumuz bamyalarımızı (Delikli) stil’in gerisinde bamyalarımızı sürtelim ki tüyleri gitsin.
Kaynamış olan suya iki adet limon tuzu atarak bamyalarımızı haşlayalım bamyalarımız haşlanırken başka tenceremizde ince kıyılmış soğanlarımızı kızmış olan yağımıza ek ederek güzelce kavuralım.
Soğanlarımız hafif kavrulunca etimizi ek edelim ve kavurmaya devam edelim. Etimiz kavrulduktan sonra salçalarımızı ek ederek tekrar karıştırıp ocağın altını kısalım.
Haşlanan bamyalarımızı ipliklerinden ayıklayarak güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra pişecek olan tenceremize ekleyelim ve üstü başa sıcak şu dökerek tuzunu denetimli olarak ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Kaynamaya başlayınca eksi olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı limontuzu ekleyebilirsiniz.
Not: Bamya çorbası eksi olur ve ekşili ekşili afiyetle yenir bazı bamya suyu çeker birtakımı çekmeyebilir denetim ederek gerekirse şu ek etmeyi unutmayalım etimizi minik minik kuşbaşı doğranmış et olacak formda doğrayalım. Yemek değil çorba olduğu için sulu olması lazım ayrıyeten limontuzunun çorbada ki ehemmiyeti bamyalarımızın sünmemesi içindir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun