Barbunya Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı barbunya fasulyesi
1 adet soğan
2 adet pırasa
Tuz, pul biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Barbunya Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fasulyeyi haşlayalım.
Haşlanan fasulyeyi süzdürelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavuralım.
Biraz kavurduktan sonra içine salça ve pırasayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Barbunyayı da ekleyip baharat ve tuzunu katarak kavuralım.
Güzelce kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyip özleşmesini sağlayalım suyu hemen çekecektir zaten.
Daha sonra altını kapatıp servis tabağına alıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Barbunya Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı barbunya fasulyesi
1 adet soğan
2 adet pırasa
Tuz, pul biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Barbunya Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fasulyeyi haşlayalım.
Haşlanan fasulyeyi süzdürelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavuralım.
Biraz kavurduktan sonra içine salça ve pırasayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Barbunyayı da ekleyip baharat ve tuzunu katarak kavuralım.
Güzelce kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyip özleşmesini sağlayalım suyu hemen çekecektir zaten.
Daha sonra altını kapatıp servis tabağına alıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Barbunya Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı