Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket kuru barbunya
1 tane büyük soğan
2 tane havuç
1 tane patates
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 küçük demet dereotu
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 limonun suyu
3 su bardağı sıcak su
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyayı 6 saat kadar suda bekletelim. Düdüklü tencerede ya da normal tencerede haşlayalım ve siyah suyunu dökelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Yapacağımız tencerede zeytinyağı ile kavuralım. Sonra salçaları ilave edelim onları da kavuralım.
Küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim. Barbunyayı ekleyelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Arada kontrol edelim. Gerekirse su ilave edelim.
Pişen barbunyamıza sarımsağı rendeleyelim ve karıştıralım.
Biraz ılıdıktan sonra limon suyunu ve ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştıralım ve servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket kuru barbunya
1 tane büyük soğan
2 tane havuç
1 tane patates
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 küçük demet dereotu
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 limonun suyu
3 su bardağı sıcak su
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyayı 6 saat kadar suda bekletelim. Düdüklü tencerede ya da normal tencerede haşlayalım ve siyah suyunu dökelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Yapacağımız tencerede zeytinyağı ile kavuralım. Sonra salçaları ilave edelim onları da kavuralım.
Küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim. Barbunyayı ekleyelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Arada kontrol edelim. Gerekirse su ilave edelim.
Pişen barbunyamıza sarımsağı rendeleyelim ve karıştıralım.
Biraz ılıdıktan sonra limon suyunu ve ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştıralım ve servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı