Zeytinyağlı Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi resimli yapılışı
Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
23 diş sarımsak
2 orta boy havuc
1 orta boy patates
34 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz,Şeker
Barbunya Pilaki
Yapılışı
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, suzun Suzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun
Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun Kup şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun
Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonra uzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin
Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
23 diş sarımsak
2 orta boy havuc
1 orta boy patates
34 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz,Şeker
Barbunya Pilaki
Yapılışı
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, suzun Suzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun
Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun Kup şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun
Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonra uzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin