Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
100 gram burçak bisküvisi
500 gram skyr (İzlandaya has bir yoğurt lakin siz olağan süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
1,5 paket sıvı krema
70 gram pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
Sosu için;
400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, zira soğuması lazım.
Orman meyveleri bütün sos için olan gereçleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad üzere bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
Skyr izlanda ve başka kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt üzere bir yoğurt çeşididir.
Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt eseridir.
Ama onun yerine alternatif olarak olağan marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
Daha sonra sıvı krema başka bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ek edilerek devam karıştırılır.
Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tanımı tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram burçak bisküvisi
500 gram skyr (İzlandaya has bir yoğurt lakin siz olağan süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
1,5 paket sıvı krema
70 gram pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
Sosu için;
400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, zira soğuması lazım.
Orman meyveleri bütün sos için olan gereçleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad üzere bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
Skyr izlanda ve başka kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt üzere bir yoğurt çeşididir.
Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt eseridir.
Ama onun yerine alternatif olarak olağan marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
Daha sonra sıvı krema başka bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ek edilerek devam karıştırılır.
Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tanımı tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı